TURIZAM U BIBINJAMA

Stanovmici Bibinja zahvaljujući prirodnim blagodatima oduvijek su se bavili zemljoradnjom i stočarstvom, a kasnije i ribarstvom. Zahvaljujući povoljnoj mediteranskoj klimi, razvedenosti obale i ostalim prirodnim ljepotama započeo je i razvoj turizma.
Prvi znaci bavljenja turizmom vežu se uz drugu polovicu 20. st., 1950 godine u Bibinje dolaze prvi gosti, izviđači iz Kostajnice, a nešto kasnije i gosti iz Makedonije. Bili su smješteni u šatorima i hranili su se sami.
Bibinje dobiva prvu javnu plažu 1968. godine kada se otkupljuje  2 717 m² zemljišta g. Šime Mikulića uz Punta Rožicu, dok se krajem 60-ih na terenima uz more pojavljuju i prvi kampovi.
U uvali između Bibinja i Sukošana (1978. – 1989) započinje gradnja marine Zlatna luka (Marina Dalmacija) danas jednog od najvećih nautičkih središta na Jadranu.
Turističko društvo Galeb 1982. godine izdaje prvi turistički prospekt, 1984/1985 godine uz školu se gradi zgrada za rad turističkog ureda i to sredstvima Mjesne zajednice, Turističkog društva Galeb i O.Š. Bibinje.

TURIZAM U BIBINJAMA DANAS

Danas je Bibinje životopisno mediteransko mjesto koje se proteže na četiri kilometra jadranske obale sa oko 4000 stanovnika. Smještaj je moguć u više od 1000 registriranih soba i apartmana sa 4000 kreveta, kao i u jednom od 10 dobro opremljenih kampova. Najveća marina na Jadranu nudi 1200 suhih vezova te 500 vezova u moru. Od šetnice Taline do trga Sri sela poredani su restorani, konobe i maleni barovi dok je cijelo ljeto prošarano zbivanjima, večerima foolklora, fešticama i koncertima. Plaže okrenute zadarskim otocima prekrivene glatkim oblutcima uvlače vas u svoju toplinu dok se ne sljubite sa morem – Punta Rožica, Punta, Škaljica, Šulterova vala, Lipauska.

NAUTIČKI TURIZAM

NAUTIČKI TURIZAM U BIBINJAMA

Blago mediteransko podneblje, s predvidivim vjetrovima pogodnim za jedrenje, okuplja nautičare iz svih krajeva svijeta. Dalmacija ima Bibinje ako pak imate svoj brod, jahtu ili gliser i  Bibinje ima svoju Dalmaciju, najveću marinu na jadranskoj obali –  D Marin Marina Dalmacija.
Idealnim položajem, u središtu najrazvedenije obale nadomak brojnih dalmatinskih otoka koji ovu obalu čine tako osobitom, marina Vam otvara vrata za ulazak u najprivlačnije područje za krstarenje.

D – Marin Marina Dalmacija  raspolaže sa 1200 vezova na moru, svaki sa priključkom za vodu i struju, i 500 vezova na kopnu. Zahvaljujući dubini mora i prostranim vezovima, opremljenim prema međunarodnim standardima, marina omogućava smještaj plovilima do 55 metara dužine. Kako bi svojim gostima osigurala ugodan odmor, pored ljubaznog osoblja i recepcije, s mogućnošću korištenja Interneta, marina nudi i usluge  praonice rublja, veliko čuvano parkiralište na otvorenom, dobro opskrbljeni market, kafiće prijateljskog ozračja, restoran i vlastitu plažu.
Recepcija je gostima na usluzi tijekom cijele godine. Radno vrijeme prilagođeno je trajanju nautičke sezone, u punoj je sezoni recepcija otvorena od 08 – 21 sat. Izvan sezone radno vrijeme recepcije je od ponedjeljka do subote od 08-15 sati, te nedjeljom od 08 -12 sati.

www.marinadalmacija.hr