Od šetnice Taline pa sve do Trga Sri sela nalazi se niz restorana i konoba sa bogatom ponudom  domaćih specijaliteta poput ribe, školjaka, plodova mora, mesa na žaru, pečene janjetine, kroštula, fritula i drugih delicija. Uživanje u domaćim jelima uz živu glazbu klapa postaje pravi doživljaj za pamćenje.

Dalmatinska kuhinja smatra se kao jedna od najzdravijih kuhinja, sam način pripreme i korištenje mediteranskih začina i maslinova ulja odavno je upisano i prepoznato u svjetskoj mapi kulinarstva.

Fritule

Tradicionalno slatko u Dalmaciji, priprema se kao znak blagdana ili gostoprimstva. Od brašna, mlake vode, kvasca i žlice cukra napravi se kremasta smjesa. Kad se smjesa udvostruči, zagrabite u nju žlicom nastojeći da fritule imaju što pravilniji oblik. Pržite ih u vrelom ulju, ocijedite na upijajućem papiru, pospite šećerom od vanilije i poslužite.

Mendule u cukru

Šećer s malo vode otopite na vatri. Kad uzavre, dodajte oguljene mendule i neprekidno miješajte dok ne uhvate boju. Skinite ih s vatre i pustite da se ohlade. Mendule i šećer moraju biti u istom omjeru.

Salata od hobotnice

Hobotnicu kuhajte dugo na slaboj vatri. Brže će se skuhati i omekšati ako se u vodu stavi dva čepa od pluta. Nakon što je skuhana, krakove izrežite na komadiće, a tijelo na kolutiće. Začinite kvasinom i maslinovim uljem, po potrebi češnjakom i petrusimulom.

Janjetina s ražnja

Jedno je od najtipičnijih i vrlo ukusnih dalmatinskih jela. Janje se stavi na ražanj i peče u jednom komadu na otvorenoj žeravi od aromatičnog drveta dok mu kožica ne poprimi zlatnožutu boju.

Blitva s krumpirom

U malo slane vode stavite da uzavre nekoliko krumpira narezanih na komade sa dva režnja luka. Nakon desetak minuta kuhanja dodajte dvostruko više blitve nego što ima krumpira. Kuhajte još desetak minuta, ocijedite i poslužite s maslinovim uljem, paprom i nasjeckanim lukom. Jede se kao prilog uz pečeno ili lešo ribu i meso.